Ti-ai declara salariul intreg la Fisc ?

Sunt curente de opinie in salile inchise ale legiuitorilor cum ca ar fi cazul ca navigatorii sa inceapa sa isi declare salariul intreg pe cartea de munca si la Fisc si sa plateasca impozit, CAS si restul de dari cuvenite statului roman.
Una din motivatii este ca multe mame au dat in judecata statul roman pentru ca nu isi pot primi pensia alimentara cuvenita copilului in urma unui divort din cauza ca salariile navigatorilor sunt de cele mai multe ori invizibile. Contractele de la ANR nu reprezinta dovada veniturilor totale, din cauza ca nu este obligatoriu sa iti faci debarcare dupa fiecare voiaj. In momentul in care se face recurs impotriva legii, iar Statul Roman pierde, atunci se ridica intrebarea “Ce e de facut?” .
O alta motivatie este legata de implementarea MLC 2006 in Romania,prin care navigatorii trebuie sa faca dovada platilor la pensie, la sanatate si la somaj in statul de rezidenta. Am mai ridicat problema asta si in articolul ACESTA . Vehiculul prin care se vor face aceste plati este inca in dezbatere.

In final, multi spun ca in  cele mai multe state europene veniturile navigatorilor sunt impozabile si sunt declarate la Fisc cu o CONDITIE: sa navige mai putin de 182 de zile pe an. In caz contrar nu sunt supuse impozitarii.

Voi ce parere aveti? Ar fi sau nu oportuna declararea completa a veniturilor?

 

ShorePass

Comentarii