Vesti bune pentru Constanta.Incep lucrarile in Marea Neagra

Proiectul gazo-ductului submarin ruso-turc TurkStream va fi construit pana la urma, in pofida problemelor politice de anul trecut, cand armata turca a doborat un avion de vanatoare rus.

CEO-ul Gazprom, Alexey Miller confirma ca a primit acordul, pe canale diplomatice, ca Gazprom sa inceapa lucrarile, ce fusesera suspendate anul trecut.

Deja lucrarile progreseaza intr-un ritm bun. Gazoductul va fi construit folosindu-se coridorul gazoductului SouthStream, ce a fost anulat din cauza dezacordului politic dintre Rusia si Uniunea Europeana.

Pentru Constanta si implicit GSP nu inseamna decat vesti bune. Contractor principal pentru constructia conductei va fi compania italiana Saipem, ce va folosi cei doi colosi : Saipem 7000 si Castoro 6. Dar compania principala va avea nevoie de suport de logistica, fabricatie, remorcaj plus o sumedenie de alte servicii navale specializate.

Pentru Marea Neagra, GSP este principala companie capabila sa ofere asemenea servicii, iar implicit pentru forta de munca locala ce va activa in cadrul companiei. Sansele ca GSP sa castige licitatia sunt foarte mari.

Ramane de vazut cati din cei foarte multi disponibilizati vor fi doritori sa se intoarca la vechiul loc de munca !

Echipa ShorePass

Comentarii