Equasis – informatie despre nava sau armatorul tau. Gratuit si de la sursa.

In jur de 150 de navigatori romani au ramas abandonati prin porturile lumii in anul 2016.

Probabil ca putini navigatori stiu de Equasis, un instrument extrem de puternic si gratuit aflat la dispozitia oricui este interesat sa afle informatii de calitate despre armatorul sau nava pe care va pleca. 

Siteul www.equasis.org este un proiect comun intre Uniunea Europeana si Administratia Maritima Franceza. Scopul este creearea unei baze de date in care sa fie cuprinsa intreaga flota mondiala si care sa ofere informatii transparente si gratuite despre orice nava si armator.

Equasis pune la dispozitie informatii extrem de importante, precum:

  • Operatorul navei
  • Starea certificatelor si data ultimelor inspectii PSC, Flag State etc.
  • Concluziile ultimelor inspectii ( inclusiv MLC ), eventuale arestari din istoria navei si cauzele arestarilor
  • Societatea de clasificare si pavilionul navei
  • Poze cu nava
  • Ultimele pozitii AIS ale navei

precum si multe alte informatii.

O simpla cautare dupa numele unei nave ne va da informatii si despre numele anterioare, armatorii anteriori, probleme sau diverse deficiente constatate si daca se afla pe lista neagra sau gri a vreunui acord de PSC ( MOU ).  Cu siguranta un armator ce isi abandoneaza echipajul intr-un port nu a trecut cu brio nici inspectii anterioare, deci va puteti face o idee destul de precisa despre calitatea armatorului si starea navei pe care urmeaza sa lucrati.

Tineti cont ca aceste informatii sunt furnizate catre sistemul Equasis de societati de clasificare, organisme de control si alte organe oficiale, deci gradul de incredere in informatiile de pe site este unul extrem de ridicat.

 

ShorePass

 

Comentarii