De ultima ora: si navigatorii peste 45 de ani vor face vizita medicala la doi ani

 

Pentru cine a urmarit siteul nostru, este binecunoscuta problema ridicata de ceva vreme de navigatorii peste 45 de ani: trebuie sa faca vizita medicala anual, care in practica se traduce la fiecare voiaj.

Se pare ca nemultumirea oamenilor si problematica ridicata de comunitate nu a ramas fara ecou in randul celor care pot decide semnarea documentelor.

Astfel, recent a fost adoptat Ordinul 1184/1180/2016 privind modificarea articolului 2 din anexa la Ordinul comun al Ministerului Transporturilor şi Ministerului Sănătăţii nr.1260/1390/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind examinarea medicală şi psihologică a personalului cu atribuţii în siguranţa transporturilor şi periodicitatea examinării.
Astfel, personalul navigant maritim şi piloţii maritimi peste 18 ani, vor efectua controlul medical periodic şi controlul psihologic la interval de 2 ani, iar piloţii maritimi cu vârsta de peste 65 de ani vor efectua obligatoriu la controlul medical periodic şi EKG la efort.

Puteti accesa documentul oficial in linkul de mai jos:

omt-cerificare-medicala-personal-maritim

El va aparea si in Monitorul Oficial.

Deci incepand cu astazi navigatorii peste 45 de ani NU mai trebuie sa faca vizita anual.

O comunitate deschisa la dialog si o cooperare intre toti actorii din peisajul maritim romanesc e singura metoda de a progresa.

ShorePass

Un gând despre “De ultima ora: si navigatorii peste 45 de ani vor face vizita medicala la doi ani

Comentarii