Comandantul navei COSCO Hope riscă închisoarea

COSCO Hope.jpg
Nava COSCO Hope in portul Hamburg

Pe data de 3 mai, nava COSCO Hope a lovit o macara portuară în timpul manevrei de plecare de la cheu din Port Said,Egipt. Consecințele au fost dramatice, pentru că macaraua a căzut pe cheu, distrugând mai multe containere, printre care și unul ce conținea chimicale. Acesta din urmă a izbucnit într-un foc violent, ce s-a extins rapid. Din fericire pompierii au intervenit prompt, menținând focul sub control.

H2uz9yT

 

Nimeni nu a murit, doar doi lucrători portuari fiind vătămați ușor, iar la bordul navei nici un membru de echipaj nu a avut de suferit.

La ora actuală nava este ancorată în rada exterioară a Port Said-ului, iar comandantul a fost pus sub anchetă.Având în vedere precedentele deloc încurajatoare, comandantul colosului de 366 de metri se poate confrunta cu acuzația de distrugere de bunuri și vătămare din culpă. Deși, poate verdictul nu va fi unul foarte dur, de obicei navigatorii rămân în arest preventiv pe toată durata procesului, lucru care se poate extinde și la ani.

Managerul și operatorul navei, Seaspan Shipmanagement și COSCO, nu au făcut nici o declarație până la ora actuală. Nava este clasificată de Lloyds Register și asigurată P&I de Assuranceforeningen Skuld.

Abia astăzi operațiunile in terminalul de containere din Port Said au început să revină la normal.

 

Echipa ShorePass

Comentarii