Atentie la drone ! Nava arestata in Suez

Dronele fac posibila filmarea sau fotografierea spectaculoasa a propriei nave. Deja, in ultima vreme, dronele au devenit foarte populare iar unii colegi chiar le-au luat la bord sa faca poze spectaculoase sau filmari .

Totusi trebuie avuta mare atentie cand le folosim !

Luna aceasta o nava a fost arestata din cauza folosirii unei drone pe canalul Suez. Practic pilotul care era la bord in timpul tranzitului a raportat catre SCA – Suez Canal Authority- faptul ca s-a lansat o drona de la bord. Inspectorii au venit si au arestat nava, confiscat drona precum si cardul de memorie.

Nava a fost arestata pe toata perioada anchetei, ajungand sa plateasca si o amenda consistenta. Nu mai vorbim de consecintele unei opriri neprevazute, intarzierea livrarii marfii si ale plati adiacente.

Desi drona a fost lansata de un pasionat, cu pura intentie de a fotografia nava cand tranziteaza Suez-ul, autoritatile au considerat ca s-au incalcat legile de tranzit ale canalului, care interzic fotografierea, ba chiar s-a considerat ca ar fi fost atac la siguranta nationala a statului egiptean. Masurile au fost drastice.

Retineti ca dronele se folosesc doar in larg si in afara apelor teritoriale ale unei tari. Din cauza ca nu exista un cadru legislativ armonizat, iar un unele cazuri nu exista chiar nici o lege care sa guverneze folosirea dronelor, va expuneti pe dumneavoastra si nava la consecinte legale diverse, ce pornesc de la o simpla amenda si pot ajunge pana la arestare, daca folositi dronele in porturi, canale, aproape de coasta, etc.

 

 

Comentarii